Wednesday 9 January 2013

La mitja o el ganxet com a teràpia

Hola a tothom!!

Espero que estigueu tinguent una molt bona setmana.
Jo avui des d'aqui us vull compartir una informació que ultimament estic sentint molt: La mitja i el ganxet com a teràpia.


 Cada cop més podem veure dones i noies en diferents llocs fent mitja o ganxet, porten la llana al tren, al bar on esmorzen, a casa.....i  a mi en concret m'encanta doncs recordo quan era adolescent, com mantenia en secret el fet de fer mitja o ganxet, ja que creia que els meus amics s'en riurien de mi o em dirien "passada de moda"....o altres bestieses.
Però darreres investigacions declaren l'art de la llana o el fil, com una de les millors teràpies contra l'estres en el que actualment molts de nosaltres vivim.

I ben mirat si ens hi parem a pensar, ja el sol fet de visualitzar el projecte que volem teixir, fa que la nostra ment per un moment, desconnecti de totes aquelles coses que la ocupen, feina, casa, nens....
I  no  parlem ja del plaer d'anar a la botiga a comprar la llana, quin encant divagar entre estanteries plenes de diferents textures, colors....

I buscant per internet m'he topat amb la paraula, llana- teràpia: Consisteix en l'activitat de teixir (o brodar o crochetear) i a mesura que es repeteixen els moviments de la mà de manera mecànica s'aconsegueix tranquil · litat i assossec amb un exercici que demana concentració però també harmonia i disciplina.

Doncs apa, ja ho sabeu, si esteu estressats, a fer mitja o ganxet, que en comparació a qualsevol altre  teràpia anti-estres segur que resulta molt mes barat.

Dessitjo que acabeu de passar una maravellosa setmana.
Fins aviat!!

Lluisa.




2 comments:

  1. Molt bona reflexió! de fet, això no deixa de ser una forma d'art. I qualsevol forma d'art és terapèutica (i és el que tu dius: visualitzes el projecte, com ho faràs...).
    Teixir és una gran meditació, perquè pots desconnectar de tot i canalitzar l'energia a través dels teus dits.
    A més, també és un gran exercici d'auto-superació per aquelles que estem aprenent...aprens a lluitar contra la frustració i tornar a intentar-ho, et marques objectius i el fet de superar-te a tu mateixa és molt gratificant :)

    Petons!!!!

    ReplyDelete

ANDY

There is millions of words written about love and so many different ways to love and be loved. .. so I am not gonna write about love,...