Wednesday, 9 January 2013

La mitja o el ganxet com a teràpia

Hola a tothom!!

Espero que estigueu tinguent una molt bona setmana.
Jo avui des d'aqui us vull compartir una informació que ultimament estic sentint molt: La mitja i el ganxet com a teràpia.


 Cada cop més podem veure dones i noies en diferents llocs fent mitja o ganxet, porten la llana al tren, al bar on esmorzen, a casa.....i  a mi en concret m'encanta doncs recordo quan era adolescent, com mantenia en secret el fet de fer mitja o ganxet, ja que creia que els meus amics s'en riurien de mi o em dirien "passada de moda"....o altres bestieses.
Però darreres investigacions declaren l'art de la llana o el fil, com una de les millors teràpies contra l'estres en el que actualment molts de nosaltres vivim.

I ben mirat si ens hi parem a pensar, ja el sol fet de visualitzar el projecte que volem teixir, fa que la nostra ment per un moment, desconnecti de totes aquelles coses que la ocupen, feina, casa, nens....
I  no  parlem ja del plaer d'anar a la botiga a comprar la llana, quin encant divagar entre estanteries plenes de diferents textures, colors....

I buscant per internet m'he topat amb la paraula, llana- teràpia: Consisteix en l'activitat de teixir (o brodar o crochetear) i a mesura que es repeteixen els moviments de la mà de manera mecànica s'aconsegueix tranquil · litat i assossec amb un exercici que demana concentració però també harmonia i disciplina.

Doncs apa, ja ho sabeu, si esteu estressats, a fer mitja o ganxet, que en comparació a qualsevol altre  teràpia anti-estres segur que resulta molt mes barat.

Dessitjo que acabeu de passar una maravellosa setmana.
Fins aviat!!

Lluisa.
2 comments:

  1. Molt bona reflexió! de fet, això no deixa de ser una forma d'art. I qualsevol forma d'art és terapèutica (i és el que tu dius: visualitzes el projecte, com ho faràs...).
    Teixir és una gran meditació, perquè pots desconnectar de tot i canalitzar l'energia a través dels teus dits.
    A més, també és un gran exercici d'auto-superació per aquelles que estem aprenent...aprens a lluitar contra la frustració i tornar a intentar-ho, et marques objectius i el fet de superar-te a tu mateixa és molt gratificant :)

    Petons!!!!

    ReplyDelete

HOME SWEET HOME. ... ..

In modern days some might laugh and make fun out of the idea of the domestic aspect of life. Yes, that side where we find laundry, dishes t...